Program in predstavitve
Za prenos predstavitev govorcev kliknite na naslov predavanja. 
    
        
            | 9:00–10:00 | Prihod in registracija udeležencev | 
        
            | 10:00–10:30 | UVOD V SREČANJE 
 Pozdravni nagovor
 mag. Samo Hribar Milič, generalni direktor GZS
 
 Ocena razmer v kmetijstvu in živilstvu ter aktivnosti ministrstva
 mag. Dejan Židan, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
 | 
        
            | 10:30–11:30 | PRVI DEL 
 Od razcveta do bankrota: Kratkoročna nihanja in dolgoročni trendi v svetovnem in evropskem kmetijstvu
 Josef Schmidhuber, FAO
 
 Biti v dobri vodstveni kondiciji
 Miguel Llado, IESE-Spain
 | 
        
            | 11:30–12:00 | ODMOR | 
        
            | 12:00–14:00 | DRUGI DEL 
 Pregled poslovanja živilskih podjetij v letu 2016
 prof. dr. Aleš Kuhar, Biotehniška fakulteta UL
 
 Okrogla miza: Delujemo, se razvijamo in uspevamo!
 Sodelujejo: mag. Tanja Strniša (MKGP), Janez Bojc (Žito d.d.), Aleša Mižigoj (Medex d.o.o.), Boštjan Kozole (Evrosad d.o.o.) Vodi: Peter Frankl
 | 
        
            | 14:00–14:15 | Poudarki in zaključki Vrha Anka Miklavič Lipušček, predsednica UO GZS-ZKŽP
 | 
        
            | 14:15–15:30 | KOSILO IN DRUŽENJE | 
        
            | 15:30–17:30 | SREČANJE INSTITUCIJ IN PODJETIJ, PARTNERJEV SRIPHRANA | 
        
            | 15:30 – 16:15 | Slavnostni podpis izjave o sodelovanju na področju spodbujanja inovativnosti, podjetništva in konkurenčnosti agroživilskega sektorja Podpisniki:
 GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij
 Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije
 Zadružna zveza Slovenije
 UIP Univerzitetni inkubator Primorske
 LUI Ljubljanski univerzitetni inkubator
 IRP Tovarna podjemov
 
 | 
        
            | 16:15 – 17:30 | Mednarodne aktivnosti MKGP v luči SRIPHRANA Janja Kokolj Prošek, MKGP
 Inovativnost v kmetijstvu – pogled iz prakse
 Franc Veršič, PP AGRO d.d.
 Funkcionalna živila – predstavitev konzorcija Food for future
 dr. Mateja Modic, Žito d.d.
 Razvoj kadrov in človeških virov v luči KOC HRANA in SRIPHRANA
 mag. Tina Buh, GZS
 Ecotrophelia – primer karierne odskočne deske za mlade v živilstvu
 dr. Petra Medved Djurašinović, GZS-ZKŽP
 SRIPHRANA za razvoj agroživilskega sektorja
 dr. Tatjana Zagorc, koordinatorka SRIPHRANA in direktorica GZS-ZKŽP
 
 | 
    
Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.
Piran 2001, Čatež 2002, Portorož 2003, Dravograd 2004, Bled 2005, Brdo pri Kranju 2006, Radenci 2007, Ljubljana 2008, Ptuj 2009, Moravske Toplice 2010, Laško 2011, Laško 2012, Portorož 2013, Portorož 2014, Portorož 2015, Nova Gorica 2016, Bled 2017