Program
13. VRH KMETIJSKIH IN ŽIVILSKIH PODJETIJ
Kongresni center Bernardin (Smaragdna dvorana), sreda, 5. junij 2013
PROGRAM
od 9.00 do 9.55
|
Prihod in registracija udeležencev
(klepet ob jutranji kavi in prigrizku na terasi hotela GH Bernardin)
|
ob 10.00 |
Nagovor predsednice GZS-ZKŽP, Anke Miklavič Lipušček
Uvod v 13. srečanje dr. Tatjana Zagorc, GZS-ZKŽP
|
|
KJE SMO? |
10.15-10.45
|
Ocena razmer v kmetijstvu in živilstvu in aktivnosti ministrstva
mag. Dejan Židan, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje
|
10.45-11.30 |
Pregled poslovanja živilskih podjetij v letu 2012
dr. Aleš Kuhar, Biotehniška fakulteta |
11.30-12.00 |
Razprava |
12.00-12.30 |
ODMOR |
|
KAKŠNI SMO? |
12.30-13.00 |
Nepoštene poslovne prakse – pogled Evropske komisije
Gerd Heinen, Evropska komisija – Direktorat za notranji trg in storitve |
13.00-13.30 |
Primer urejanja odnosov med deležniki v španski agroživilski verigi
Sandra Angiuano, FIAB - Združenje proizvajalcev hrane in pijače |
13.30-14.00 |
Kaj je in kaj ni politika konkurence?
Andrej Krašek, Agencija RS za varstvo konkurence |
14.00-14.30 |
Razprava |
14.30-15.00 |
ODMOR |
|
KAM GREMO? |
15.00-15.30 |
Makroekonomsko okolje – kje smo in kam gremo?
Andraž Grahek, Capital Genetics |
15.30-16.00 |
Hrvaška živilska industrija ob vstopu v EU
Srečko Debelak, AT Kearney |
16.00-16.30 |
Ravnovesje med gibanjem in prehrano, med izobiljem in pomanjkanjem v evoluciji človeka
prof. dr. Rado Pišot, Univerza na Primorskem |