Program 14. Vrha kmetijskih in živilskih podjetij


P R O G R A M

od 9.00 do 9.50

Prihod in registracija udeležencev
(klepet ob jutranji kavi in prigrizku na terasi hotela GH Bernardin)

10.00

Nagovor predsednice GZS-ZKŽP, Anke Miklavič Lipušček
Uvod v 14. Srečanje,
dr. Tatjana Zagorc, GZS-ZKŽP

 

KJE SMO?

10.15 – 10.40

Ocena razmer v kmetijstvu in živilstvu in aktivnosti ministrstva
mag. Dejan Židan, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje

10.40 – 11.20

Pregled poslovanja kmetijskih in živilskih podjetij v letu 2013
doc. dr. Aleš Kuhar, Biotehniška fakulteta

11.20 – 11.40

Makroekonomsko okolje 2014 – kje je prostor za inovativnost?
Bojan Ivanc, Gospodarska zbornica Slovenije

11.40 – 12.30

ODMOR

KAKŠNI SMO?

12.30 – 13.00

Uporaba inovacij v živilstvu kot generator rasti
Dr. Volker Heinz, Nemški Inštitut za živilske tehnologije

13.00 – 13.30

Inovacije – komu so namenjene
Toni Balažič, Mercator

13.30 – 14.00

Potrošnik je kralj
Zenel Batagelj, Valicon

14.00 – 14.30

ODMOR

14.30 – 15.00

Družbena odgovornost in prostor za dialog
Prof. Dr. Guido Ruivenkamp, Univerza za humanistične študije Utrecht

15.00 – 15.30

Okolje – realnost in čarobnost
Prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj, Biotehniška fakulteta

15.30 –

DRUŽENJE