Zapri

Program


 

13. VRH KMETIJSKIH IN ŽIVILSKIH PODJETIJ

Kongresni center Bernardin (Smaragdna dvorana), sreda, 5. junij 2013

PROGRAM

od 9.00 do 9.55

Prihod in registracija udeležencev
(klepet ob jutranji kavi in prigrizku na terasi hotela GH Bernardin)

ob 10.00 Nagovor predsednice GZS-ZKŽP, Anke Miklavič Lipušček

Uvod v 13. srečanje dr. Tatjana Zagorc, GZS-ZKŽP

   KJE SMO?

10.15-10.45

Ocena razmer v kmetijstvu in živilstvu in aktivnosti ministrstva
mag. Dejan Židan, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje

10.45-11.30 Pregled poslovanja živilskih podjetij v letu 2012
dr. Aleš Kuhar, Biotehniška fakulteta
11.30-12.00 Razprava
12.00-12.30 ODMOR
    KAKŠNI SMO?
12.30-13.00 Nepoštene poslovne prakse – pogled Evropske komisije
Gerd Heinen, Evropska komisija – Direktorat za notranji trg in storitve
13.00-13.30 Primer urejanja odnosov med deležniki v španski agroživilski verigi
Sandra Angiuano, FIAB - Združenje proizvajalcev hrane in pijače
13.30-14.00 Kaj je in kaj ni politika konkurence?
Andrej Krašek, Agencija RS za varstvo konkurence
14.00-14.30 Razprava
14.30-15.00 ODMOR
    KAM GREMO?
15.00-15.30 Makroekonomsko okolje – kje smo in kam gremo?
Andraž Grahek, Capital Genetics
15.30-16.00 Hrvaška živilska industrija ob vstopu v EU
Srečko Debelak, AT Kearney
16.00-16.30 Ravnovesje med gibanjem in prehrano, med izobiljem in pomanjkanjem v evoluciji človeka
prof. dr. Rado Pišot, Univerza na Primorskem